Hvad Er Kubisme Kunst?

18. March 2021

Kubisme er en form og retning inden for kunst, som de fleste kunstinteresserede kender til i et eller andet omfang. Til alle dem, der ikke ved det, så har vi lavet dette indlæg, hvor du kan få en god fornemmelse og forklaring på, hvad kubisme er.

Hvad er kubisme kunst? Kubisme er en retning inden for kunst, der stammer tilbage fra starten af 1900-tallet, nærmere bestemt i 1909. Dette skete under Picasso og Braques ledelse, hvor de tog udgangspunkt i teorierne fra Cezannes. Kubisme var et forsøg, der skulle skildre alle aspekter af, hvad en kunstner så i tre dimensioner ud fra en flad overflade.

Kubisme findes i to forskellige former, nemlig analytisk kubisme og syntetisk kubisme. Analytisk kubisme viser de forskellige aspekter af et objekt, ved at give slip på normale perspektiver og i stedet bruge andre facetter, som overlapper hinanden.

Syntetisk kubisme bruges til at analysere og oversætte ting til et mere konkret sprog, eksempelvis tegn. Ideen var at give et objekt en form for kodet ækvivalent, der gjorde maleriet til en anden virkelighed, frem for blot at være den virkelighed, som maleren går ud fra.

Kubisme er med andre ord lidt noget tungt stof, som langt fra alle beskæftiger sig med, selvom de har en interesse for kunst.

Billede Credits: Pixabay
Hvordan renser man et maleri?

Hvordan renser man et maleri?