Hvad Betyder Kunst?

27. January 2021

Kunst kan være mange ting, men ser vi på en egentlig definition for kunst, så dækker kunst over brugen af menneskets fantasi og skaberevne i forhold til at frembringe værker, hvor modtagerens æstetik enten bliver påvirket eller udfordret. Det kan både være rent intellektuelt eller følelsesmæssigt.

Betegnelsen kunst anvendes oftest indenfor malerier eller billedhugning, men kan også bruges langt bredere, så kunst i dag kan være værker, der er skabt af vidt forskellige materialer.

Det betyder kunst

Hvordan kunst defineres og hvad det betyder, at noget er kunst, har ændret sig gennem tiden. Det der i dag af nogen kan blive anset for at være kunst, er det nødvendigvis ikke for andre, mens det heller ikke tidligere var blevet anerkendt som kunst.

Ser vi på kunsthistorikken, så er det især billeder og skulpturer, der går igen, når ting skal defineres som kunst. Det har sådan set aldrig ændret sig, men udformningen af skulpturerne og malerierne har ændret sig.

Det er med god grund derfor svært at komme kunst i en kasse. Tag bare kubismen og ekspressionisme, der ligesom den moderne kunst har udfordret det etablerede kunstmiljø.

For mange betyder kunst det, at det er en måde, hvorpå de kan udtrykke sig. Kunst er dermed en form for kommunikation, hvilket også gør, at kunst kan være sådan noget som film, musik og skuespil. Kunst er nemlig skaberens måde at påvirke eller udfordre anskueren på - og den betydning har kunst altid haft og vil vedblive med at have.

Billede Credits: Pixabay
Idéer til malerier

Idéer til malerier

Hvad er CoBrA kunst?

Hvad er CoBrA kunst?

Hvordan sælger jeg mit kunst?

Hvordan sælger jeg mit kunst?

Hvad er god kunst?

Hvad er god kunst?

Hvor kan jeg sælge min kunst? - Her er gode bud!

Hvor kan jeg sælge min kunst? - Her er gode bud!

Hvor sælger man kunst?

Hvor sælger man kunst?

Hvad tjener en god kunstner?

Hvad tjener en god kunstner?